Het is weer bijna Kerstmis en dat betekent tijd voor cadeaus. Voor wie nog iets leuks zoekt voor onder de boom voor de Formule 1-fan in zijn of haar familie, zetten we de volgende artikelen uit de Formule 1 Shop in de spotlights.

Ferrari F14 T
De minste van de vijf. Dat was de Ferrari F14 T voor Fernando Alonso, die wel betere raspaardjes van de Scuderia onder zich heeft gehad. De goochel-liefhebber uit Oviedo kon niet toveren met de F14 T, maar de Ferrari zag er wel strak uit en was bovendien Fernando’s laatste. Dat maakt dit 1:18 model van Hot Wheels – dat als het goed is op tijd voor Kerst binnenkomt – bijzonder en de moeite waard. En voor de verstokte fan die niets meer van Alonso moet hebben, maar Kimi Räikkönen en Ferrari nog wel een warm hart toedraagt en liever met The Iceman de winter in gaat, zijn er ook modellen van zijn F14 T onderweg.

 

Helm Lauda
Als coureur stond Niki Lauda erom bekend dat hij zijn hoofd goed gebruikte. Om dat hoofd zat dan natuurlijk een helm, waarvan we nu replica’s in de Shop hebben liggen. Van de helm die hij in 1976 droeg – toen Lauda ternauwernood een horror-crash op de Nürburgring overleefde, maar toch nog tot en met de laatste race (tevergeefs) met James Hunt om de titel vocht – en van de helm die hij in 1984 op had terwijl hij zijn derde titel pakte. De replica’s zijn in schaal 1:8, van True Scale Models.

 

Formule 1 Jaarboek
Onszelf aanprijzen, we zijn er niet alleen niet vies van, we doen het zelfs graag. Vandaar dat we het Formule 1 Jaaroverzicht 2014 aanraden. In 160 pagina’s blikken we nog één keer terug op alle negentien races en analyseren we de prestaties van elk team en elke coureur, de techniek, en de talking points. De mooiste foto’s ontbreken daarbij uiteraard niet. Het ideale cadeau om de stille nachten en rustige momenten van de kerstdagen door te komen.

 

Official Review
Als lezen niet genoeg is, is er ook de Official Formula 1 Review op DVD. In 297 minuten komt heel seizoen 2014 nog eens – in het Engels – in hoogtepunten aan bod, inclusief niet eerder vertoonde beelden, interviews met de hoofdrolspelers en exclusieve geluidsclips.

 

Coronels Cruze
Tom Coronel is al jaren een vaste waarde in het WTCC en had in 2014 eindelijk een nieuwe auto: een Chevrolet Cruze. Ondanks dat Coronel na een botsing vier races moest missen, pakte hij toch nog drie podiumplekken en werd hij zevende én de hoogst geklasseerde Chevrolet-rijder in het WK. Coronels Chevy was verder voorzien van de kleuren en sponsoren die we inmiddels van hem kennen, wat de bolide van ROAL Motorsport een mooi Nederlands tintje geeft. Het model is geproduceerd door Spark Models en uitgevoerd in schaal 1:43.

 

Lotterers Caterham
Een verhaal uit de jaren tachtig of negentig, maar dan in 2014: dat was het one off optreden van WEC-grootheid André Lotterer voor Caterham tijdens de Grand Prix van België. Eenmalig instappen komt zelfs in de achterhoede niet vaak meer voor, maar Lotterer deed het heel verdienstelijk in een auto die door een fikse upgrade van een misbaksel in één van de mooiste op de grid was veranderd. De replica van deze mooie variant van de Caterham CT05 – met gelegenheidscoureur Lotterer achter het stuur – is er in 1:43 van Spark Models.

Klik op de kopjes of hyperlinks om naar het desbetreffende artikel te gaan in de Formule 1 Shop. Zie informatie in de shop voor de prijzen, uitleverdata en verzendkosten.