Met de entree van George Russell in 2019 bij Williams is opnieuw een vacant stoeltje vergeven. Formule 1 zet de kanshebbers voor de laatste beschikbare stoeltjes op een rij. 

 

Racing Point Force India

Van de vier vrije stoelen zijn de meest begeerde de twee bij Racing Point Force India. Het team, dat sinds de Grand Prix van België in handen is van een groep investeerders onder leiding van Lawrence Stroll (de vader van Lance), heeft nog geen coureur aangekondigd. Uiteraard staat Lance Stroll als zoon van één van de eigenaren op pole position voor een plekje. Het tweede stoeltje lijkt naar Sergio Perez te gaan. De Mexicaan heeft aangegeven bij het team te willen blijven, maar een bevestiging laat lang op zich wachten. Lijkt desalniettemin een kwestie van tijd.

Met de overname van Force India heeft Lawrence Stroll, hier samen met Teambaas Otmar Szafnauer, beweging gebracht in de stoeltjesdans.

Williams

Bij Williams is na de aankondiging van George Russell nog één stoeltje vrij. Het roemruchte team is geen schim meer van wat het was. Williams rijdt steevast in het achterveld en de puntenteller is voorlopig blijven steken op een schamele zeven. Toch zijn er genoeg gegadigden voor een stoeltje bij dit gevallen team, waar sponsorgeld van de coureur doorslaggevend is. De meest voor de hand liggende keuze is het verlengen van het contract van Sergej Sirotkin. Als de overstap van Stroll naar Racing Point alsnog afketst, zal de Canadees blijven en is Sirotkin de pineut.

Een andere rijke Rus die het stoeltje kan opkopen is Artem Markelov. Daarnaast is de huidige derde coureur, de populaire Robert Kubica, wellicht nog een optie. De Pool heeft ook een zak sponsorgeld achter de hand, noodzakelijk om bij Williams een kans te kunnen maken nu titelsponsor Martini afhaakt. De laatste mogelijkheid is Esteban Ocon. De Fransman valt bij Racing Point buiten de boot en is naarstig op zoek naar een stoeltje. Ocon maakt alleen kans als Mercedes ook voor hem geld neertelt, zoals het dat bij Russell (korting op klantenmotoren) heeft gedaan.

Toro Rosso
De laatste vacature is bij Toro Rosso, Red Bulls opleidingsteam. Met Pierre Gasly vertrekt het laatste talent richting het rijke moederteam. Dan Ticktum is de enige Red Bull-junior die in aanmerking zou kunnen komen voor de plek naast Daniil Kvyat. Maar hij heeft te weinig punten voor een superlicentie, noodzakelijk om Formule 1 te mogen rijden. Hoewel er diverse namen rondzingen (Alexander Albon, Pascal Werhlein en Mick Schumacher) is de kans zeer groot dat het contract van Brendon Hartley met een jaar wordt verlengd.