De kans is groot dat Simona de Silvestro later dit jaar, tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, haar eerste officiële Formule 1-kilometers tijdens een raceweekend maakt voor Sauber.

De bedoeling is namelijk om De Silvestro in Austin tijdens de eerste vrije training in te zetten, meldt Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn aan Motorsport-Total. Wel moeten er eerst nog ‘een aantal dingen geregeld worden’ tussen het team en affiliated driver De Silvestro, vertelt Kaltenborn, terwijl ze tevens eerst nog haar superlicentie moet ontvangen van de FIA.

De vereiste superlicentie is echter aangevraagd naar aanleiding van de tests die De Silvestro eerder dit jaar in een Sauber uit 2012 heeft gedaan, zo geeft Kaltenborn aan. “Nu wachten we dus op de FIA. Zodra Simona haar superlicentie heeft, willen we haar echter in onze huidige auto laten rijden en we willen haar dat in Austin laten doen”, geeft Kaltenborn aan.

Volgens Motorsport-Total is het echter niet alleen wachten op de FIA, maar ook nog op (meer) geld van de financiers van De Silvestro. Kaltenborn laat zich hier niet over uit, maar de Duitse publicatie zegt te weten dat de geldschieters van de 25-jarige coureur achterlopen met betalen.

De Silvestro geniet steun vanuit Amerika en dat – samen met haar IndyCar-verleden, waardoor ze een bekende is in de Amerikaanse racerij – maakt Austin een logische plek is om de Zwitserse haar testdebuut tijdens een raceweekend te maken.