Volgens Olav Mol weegt de oranje verf op de Spyker acht kilo. Maar hoe zwaar is de Honda dan wel niet?Beste redactie,

Op jullie site staat een column van Olav Mol. Daarin heeft hij het over de kleur en het gewicht van de Spyker F1. De kleur zou namelijk acht kilo wegen, en nog lelijk overkomen op de televisie.

En doordat de kleur zoveel weegt gaat de Formule 1-auto ook gelijk minder snel, daarom hebben ze dat ook aangepast. Maar nu eigenlijk de vraag. De kleur van Honda F1 Racing vind ik heel mooi (meningen verschillen) maar zal die dan ook niet zoveel wegen?

Dat lijkt me namelijk zo dat die dan zelfs meer dan acht kilo weegt. Kijk naar al die verschillende kleuren groen en blauw. En dan nog eens zwart erbij.

Weten jullie daar iets meer van. Is daar iets over bekend?

Met vriendelijke groet,

Arjen Wildvank.

—————-

Hallo Arjen,

Een goede vraag. Wij vroegen het ons eerlijk gezegd ook af en hebben het daarom maar eens nagevraagd bij Honda. Weinig verrassend wilden ze niks kwijt over de exacte samenstelling van hun verf en het gewicht ervan. Wel is het zo dat er – net als bij Spyker- nogal wat verschillende kleuren gebruikt zijn voor Honda tot de definitieve kleurstelling kwam. Daarvoor is in het geheim getest met een Formule 3-auto, die was uitgedost in de kleurstelling van Honda. Door dit alles te filmen en te fotograferen wist Honda dus al hoe hun kleuren er op televisie uit komen te zien. Toch geeft het team toe dat er waarschijnlijk nog wel wat zal veranderen aan de kleuren, omdat het in Bahrein natuurlijk heel ander weer is dan in België. Bovenden is het de vraag of je überhaupt nog iets kunt maken van die satellietfoto als de auto op volle snelheid over het rechte stuk raast. We zien het in Melbourne!

Groet,

FORMULE 1 RaceReport