*

McLaren-topman Brown: ‘De Vries geen serieuze optie voor McLaren in 2019’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

13 augustus 2018 11:24

McLaren-topman Brown: ‘De Vries geen serieuze optie voor McLaren in 2019’
Sutton Images

Formule 2-coureur Nyck de Vries maakt momenteel weinig kans op een zitje bij McLaren in 2019. De Nederlander wordt niet serieus overwogen als coureur voor volgend jaar, aldus teambaas Zak Brown.

De Vries is al sinds 2010 lid van het juniorenprogramma van McLaren. Hij werd destijds opgepikt in de karts door Ron Dennis en heeft zijn status als McLaren-junior altijd behouden. De Nederlander is bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 2 en staat gedeeld vierde in de tussenstand, met 57 punten achterstand op leider George Russell. De Vries liet begin dit jaar weten bij winst van het kampioenschap te kunnen promoveren naar de Formule 1, maar werd toen al teruggefloten door het team.

De kansen op een zitje bij McLaren zijn dus klein voor De Vries. Zak Brown bevestigt dat nu we halverwege het seizoen zijn. “Nyck hoort al een tijd bij ons. Hij is een van onze simulatorcoureurs en we zijn een groot supporter van hem”, vertelt Zak Brown aan RaceFans. “We zijn in de toekomst op verschillende fronten van de autosport actief en daarom is Nyck iemand die we in de ‘familie’ willen houden. Maar ik zou niet zeggen dat we hem momenteel serieus overwegen voor een zitje bij ons in de Formule 1.”

De Vries staat momenteel vijfde in de Formule 2.

De Vries’ hoop op een Formule 1-zitje bij het team lijkt dus tevergeefs, onder meer omdat Lando Norris – ook McLaren-junior – hard aan de weg timmert. Norris staat als rookie tweede in de Formule 2 en wist hiervoor titels te winnen in de Formule 3, Formule Renault en Formule 4. Over een dergelijk CV beschikt De Vries niet. De jonge Nederlander lijkt zijn mogelijkheden in de autosport dan ook te verkennen en hij kijkt naar andere opties. In maart werd bekend dat hij getekend heeft bij Racing Team Nederland, het team waar hij komend weekend in Silverstone zijn debuut maakt.

De Vries beschikt überhaupt nog niet over genoeg superlicentiepunten om volgend jaar zijn Formule 1-debuut te maken. De Nederlander heeft momenteel 23 superlicentiepunten, waarvan hij er aan het eind van dit jaar 10 verliest. Hij zal minimaal in de top vier van het Formule 2-kampioenschap moeten finishen om voor volgend seizoen genoeg punten te hebben.

We kunnen De Vries dus doorstrepen voor volgend jaar, maar verder zijn er nog veel vraagtekens rond de coureursbezetting van McLaren in 2019. Carlos Sainz wordt in verband gebracht met het team en Lando Norris klopt op de deur. Het aanblijven van Stoffel Vandoorne is onzeker en het is nog niet bekend of Fernando Alonso een jaar doorgaat.

Lees meer over

Brown De Vries Mclaren