*

De Vries zesde in hoofdrace F2

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

25 november 2017 17:04

De Vries zesde in hoofdrace F2

Nyck de Vries heeft in de hoofdrace van het laatste Formule 2-weekend van het seizoen niet kunnen schitteren. De Nederlander eindigde als zesde, na als tweede te zijn gestart.

De Vries reed zelfs even aan de leiding nadat de van kop gestarte Artem Markelov een vroege pitstop maakte. Samen met kampioen Charles Leclerc koos de Vries voor een alternatieve strategie: het duo startte op de harde banden en reed daarmee een lange eerste stint. De slechts als zesde gestarte Leclerc stak De Vries nog voor de pitstops voorbij nadat de Nederlander een wiel blokkeerde en even rechtdoor schoot. Om een straf te vermijden liet De Vries zijn Franse collega daarom maar voorbij.

Daarna bleek Leclerc een stuk sneller dan De Vries, en toen beide coureurs tien ronden voor het eind hun verplichte pitstop maakte, had Leclerc al een flinke voorsprong. De gekozen strategie pakte echter voor beide mannen ongunstig uit: de groep coureurs die op zachte banden waren getart en hun pitstop al vroeg maakten, kwamen voor Leclerc en De Vries terecht en met de beperkte levensduur van de zachte banden was er niet voldoende tijd voor een inhaalrace. Dat merkte vooral De Vries, die in de slotfase terugviel naar de zesde plek toen ook Luca Ghiotto hem passeerde. Leclerc leek op weg naar de derde plaats, maar stond die vlak voor de finish af aan zijn teamgenoot Antonio Fuoco, die daarmee in het kampioenschap de zevende plaats van Nyck de Vries overneemt.

De winst ging naar Oliver Rowland, voor Markelov en Fuoco. Het Nederlandse MP Motorsport deed niet mee voor de prijzen: Jordan King en Sergio Sette Camara eindigden als tiende en elfde.

 

 

Lees meer over

F2 Nyck De Vries