Een defecte brandstofpomp weerhield Kamui Kobayashi ervan een tijd neer te zetten. De Sauber-coureur moet zich morgen vanaf de achterste startrij naar voren zien te banen.

“Ik hou van inhalen, maar er staan nu wel erg veel auto’s voor me”, reageert de Japanner. “Maar ik moet accepteren dat ik pech heb gehad en wil morgen een goede race rijden.”

“Ik wilde nog een afstelling uitproberen dus ik ging vroeg naar buiten”, vervolgt Kobayashi. “Op het rechte stuk achterop het  circuit hield de motor er opeens mee op. Ik hoopte de pits nog te kunnen halen, maar ik viel al voor de ingang van de pitstraat stil. Het had ook niet veel uitgemaakt, want een brandstofpomp vervang je niet in een paar minuten.”

Sergio Pérez was goed onderweg in het eerste deel van de kwalificatie, maar kwam toch niet verder dan een vijftiende startplaats. “In Q1 reed ik een goede tijd op de harde banden, maar in Q2 ging het niet goed op de zachte banden. Het gaat geen gemakkelijke race worden, maar ik hoop toch nog een punt te kunnen scoren.”