Force India nestelde zich op de openingsdag in Abu Dhabi gelijk bij de eerste tien. Adrian Sutil noteerde de zevende en achtste tijd en Paul di Resta werd twee keer negende. Een degelijk begin dus, voor Force India.

Volgens Sutil is er vandaag een goede basis gelegd. “Aanvankelijk bood de baan weinig grip maar we vonden snel al een goed startpunt voor de auto. We concentreerden ons vooral op de tractie uit langzame bochten. Daar draait het hier om. Ook zochten we naar de beste stand van de vleugels. Dat is aardig gelukt. In de tweede sessie waren we vooral bezig met de banden omdat we de situatie van zondagavond willen nabootsen. Beide banden lijken het in ieder geval goed te doen en slijten niet snel.”

Di Resta was na afloop tevreden maar ziet ook perspectief. “We mogen blij zijn met waar we staan als je kijkt naar het verrichtte werk. In de eerste sessie had ik geen grip aan de achterkant en blokkeerde ook de voorkant regelmatig. Daar maakten we in de tweede training korte metten mee. We kwamen toen in de buurt van een goede afstelling. Morgen kunnen we nog meer verbetering boeken. De auto moet wat stabieler worden in langzame bochten maar al met al staan we er goed voor.”