McLaren-topman Ron Dennis zou zijn team ‘ongeveer een vijf’ geven voor de prestaties in 2016. “We zijn gewoon niet goed genoeg.”

Gevraagd door Sky Sports wat voor cijfer hij McLaren, op een schaal tot en met tien, zou geven voor de prestaties gedurende 2016, antwoordt Dennis: “Ongeveer een vijf.”

“We zijn gewoon niet goed genoeg”, verklaart hij namelijk. “We doen mee om te winnen, maar we winnen niet, ook al gaat het wel de goede kant op”, redeneert Dennis.

Voor 2017, als de regels flink op de schop gaan, ziet het er sowieso beter uit, benadrukt de McLaren-ceo: “We zijn al erg ver met de ontwikkeling van de 2017-auto en zetten daar goede stappen mee vooruit.”

“Onze nieuwe Honda-motor ligt bovendien al op de testbank, wat enkele maanden eerder is dan vorig jaar het geval was met de motor voor dit seizoen”, voegt Dennis daar nog toe.

De Honda-motor is de laatste jaren een zwak punt van de McLaren-bolides geweest. Honda’s Yusuke Hasegawa is ‘verdeeld’ over de vooruitgang die zijn firma in 2016 met de motor heeft geboekt.

Voor 2017 heeft Hasegawa nog geen concrete verwachtingen willen uitspreken, maar McLaren-teambaas Eric Boullier is er zeker van dat Honda haar achterstand behoorlijk zal inlopen.