McLaren ceo Ron Dennis is volgens recente mediaberichten nog altijd van zins zijn aandeel van 25 procent in de renstal en autofabrikant uit te breiden naar een meerderheidsbelang.

Dennis keerde afgelopen winter terug aan het roer bij McLaren, door naast zijn rol als bestuursvoorzitter van de overkoepelende McLaren Group tevens de functie van ceo van diezelfde Group op zich te nemen, terwijl hij ook een deel van de taken van de van het podium verdwenen teambaas Martin Whitmarsh overnam.

Nog voordat deze wijzigingen medio januari werden doorgevoerd, werd eind 2013 al gespeculeerd over een plan van Dennis om tevens een meerderheidsbelang in McLaren te nemen. Voor zover bekend is dit nog niet gebeurd, maar aast Dennis daar nog wel altijd op.

Dennis had aanvankelijk (een deel van) de aandelen van zakenman Mansour Ojjeh – die ook 25 procent in handen heeft – willen overnemen, maar Ojjeh wil naar verluidt niet verkopen. Dennis zou zijn pijlen daarom nu gericht hebben op een deel van het belang van de investeringsmaatschappij Mumtalakat, die de resterende 50 procent van het team bezit.

Honda
In recente mediaberichten werd tevens gesteld dat Honda – dat in 2015 terugkeert als motorleverancier en technische en commerciële partner van McLaren – een belang in het team zou willen nemen, maar dat is door McLaren weersproken: “In tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, heeft Honda aan ons aangegeven dat ze geen interesse hebben om aandelen in het team te kopen.”