Max Verstappen is het raceweekend in Bahrein begonnen met een derde tijd in de eerste vrije training. De Red Bull-coureur kwam tot 23 ronden.

De Nederlander ging gelijk toen het licht op groen sprong aan het werk in Bahrein, waarbij hij eerst met de nodige meetapparatuur op zijn Red Bull RB13 rondreed.

Het ‘hekwerk’ werd al snel van zijn bolide verwijderd, maar Verstappens Red Bull kreeg voor zijn volgende run een likje flow-vis verf om de aerodynamica van zijn auto te checken.

Na een half uur trainen stond Verstappen op de zevende plek, waarna hij na een uurtje naar de dertiende plek was gezakt, met tien ronden achter zijn naam.

Verstappen was tot dat moment echter alleen op mediums onderweg geweest, terwijl op één na alle coureurs voor hem al op de snellere softs aan de slag waren geweest.

Voor Verstappen was het net na het hele uur tijd voor een run op deze softs, waarmee hij een uiteindelijk derde tijd reed, achter Ferrari’s Sebastian Vettel en zijn eigen teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen, die tijdens die vliegende ronde wat last leek te hebben van onbalans in bocht acht, moest bijna een halve seconde toegeven op Ricciardo, en net geen negen tienden op Vettel.

Op het eind van de sessie ging Verstappen wel weer naar buiten, maar verbeterde hij zijn 1:33.566 niet meer. De teller bleef qua ronden op 23 staan voor de Red Bull-rijder.

Voor aanvang van het weekend voorspelde hij dat Red Bull om P5 en P6 zou vechten. In VT1 zat er alleen een Ferrari voor de Red Bulls, maar werkte Mercedes ogenschijnlijk een ander programma af.