De Formule 1 lanceerde twee weken geleden een reeks virtuele vervangers van de geannuleerde en uitgestelde GP’s: de Virtual Grand Prix Series. Aan de eerste race op het virtuele circuit van Bahrein namen slechts twee huidige F1-coureurs deel, voor de tweede Virtuale Grand Prix zijn vijf coureurs bevestigd.

Twee weken geleden stonden met Nicholas Latifi en Lando Norris slechts twee huidige F1-coureurs op de virtuele grid. De 18 andere stoeltjes werden ingevuld door ex-coureurs, beroemdheden en simracers. Voor de tweede race, die verreden zal worden rond een virtueel Albert Park, hebben vijf coureurs van de huidige grid hun deelname bevestigd.

Lando Norris, Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell en Nicholas Latifi zullen zondag aan de start staan van de Virtual Australian Grand Prix, de tweede race in de nieuwe Virtual Grand Prix-competitie, die fans de kans geeft om Formule 1-races te bekijken, ondanks de aanhoudende coronacrisis.

Lees ook: F1 lanceert Virtual Grand Prix Series ter vervanging van uitgestelde races

Hoewel de Grote Prijs van Vietnam dit weekend op de kalender zou staan, zal er gestreden worden op het circuit van de Australische GP. “Het circuit van Vietnam is momenteel niet beschikbaar op het officiële videospel, F1 2019. Daarom zullen de coureurs hun vaardigheden tonen op het circuit van Albert Park”, legt de Formule 1 uit.

Naast de vijf F1-coureurs zijn ook Johnny Herbert en wereldkampioen cricket Ben Stokes bevestigd voor zondag. De overige namen volgen de komende dagen. De race wordt net als twee weken geleden uitgezonden op de officiële Formule 1-kanalen. De uitzending start zondagavond omstreeks 21 uur.

Lees ook: Lando Norris knokt zich door het veld in virtuele Australische GP

© Codemasters