Virgin Racing kon na wat opstartproblemen pas op de laatste testdag in Jerez, op zaterdag, een normale testsessie afleggen. Coureur Lucas di Grassi is opgelucht, maar zegt dat zijn team nog een lange weg te gaan heeft.Na de teampresentatie van de VR-01, waar Virgin Racing nog hoge ambities voor het aankomende raceseizoen uitsprak, ging het bij de test in Jerez helemaal niet volgens plan. De eerste drie dagen kwam de debuterende renstal niet eens tot tien ronden per dag.

Technische problemen en missende reserveonderdelen zorgden ervoor dat de equipe van Richard Branson zijn programma niet kon aflopen. Pas op de laatste testdag van afgelopen week, kon coureur Di Grassi een normaal aantal ronden afleggen; 63 in totaal.

De Braziliaan was na afloop van de test opgelucht. “Het was erg belangrijk voor ons dat we eindelijk aan de basiselementen van onze auto konden werken”, vertelde hij aan Autosport.

“Het is goed om te weten dat onze auto geen chronisch probleem heeft. We hebben geen grote fouten ontdekt, de auto doet het prima, zoals een Formule 1-auto zich hoort te gedragen. We moeten nu nog de prestaties en de betrouwbaarheid verbeteren”, aldus Di Grassi.

De voormalig testcoureur van Renault erkent dat hij zelf ook nog moet wennen aan het feit dat hij nu full time racecoureur is. Di Grassi: “De afgelopen twee jaar heb ik slechts tweeënhalve dag in een Formule 1-auto gezeten, dus ik moet mijn rijgedrag ook verbeteren. Deze auto reageert anders dan dat ik gewend was.”

“We hebben dus nog een lange weg te gaan. Maar er is ruimte voor verbetering. De basis is er.”

LP