Force India’s Paul di Resta is ‘best blij’ met de twaalfde startplaats die hij in de kwalificatie heeft behaald. Teamgenoot Adrian Sutil kan ondertussen niet tevreden zijn: hij start morgen als laatste.

“Met in het achterhoofd hoe het gisteren aan het begin van de dag ging, denk ik dat we best blij mogen zijn met deze twaalfde startplek”, denkt Di Resta. “We hebben de auto langzaam maar zeker bovendien steeds beter te besturen weten te maken, totdat hij in de kwalificatie eigenlijk best wel goed aanvoelde.”

“Ik moet het team – zowel de mensen op het circuit als thuis op de fabriek – dan ook bedanken voor al het harde werk dat ze gedaan hebben om de auto op het circuit af te stellen”, vervolgt de dankbare Schot, die met zijn nu ‘meer stabiele en voorspelbare’ bolide met vertrouwen uitziet naar de race: “Ik denk dat we met een goede strategie mee kunnen doen om de punten.”

Sutil
Voor Sutil was het – in zijn eigen woorden – ‘geen makkelijke dag’. “Ik maakte in VT3 een fout en beschadigde daardoor de auto en versnellingsbak. Dat het team hem daarna nog op tijd wist op te lappen voor de kwalificatie, is geweldig, dus daarvoor moet ik ze van harte bedanken.”

Het team bedanken met een mooi resultaat zat er echter niet in voor de Duitser. “De auto was lastig te besturen. Ik miste de grip om vertrouwen te hebben en competitief te zijn”, somt Sutil de problemen op waardoor hij op P17 bleef steken en niet door Q1 kwam.

Helaas voor Sutil wordt die zeventiende plaats morgen de laatste op de grid, omdat het team de versnellingsbak van zijn auto moest wisselen en hij daarvoor een gridstraf heeft gekregen. “Ik moet consistent en snel zijn in de race als ik nog punten wil scoren”, weet hij.