Paul di Resta rijdt volgend jaar waarschijnlijk weer voor Force India, ondanks dat zijn naam met verschillende topteams in verband is gebracht. De Schot blijft voor later in zijn loopbaan echter hopen op een transfer naar een topteam.

Di Resta werd eerder in het seizoen genoemd als kandidaat voor een zitje bij McLaren, Mercedes of Ferrari, maar die teams hebben voor andere coureurs gekozen en geen plekjes meer vrij, terwijl Red Bull en Lotus verder gaan met hun huidige rijders en dus ook geen vacatures hebben.

Promotie naar een (sub)topteam zit er voor 2013 dus niet in voor Di Resta, met als gevolg dat hij volgend seizoen waarschijnlijk aan zijn derde jaar als racecoureur bij Force India begint.

In gesprek met Sky Sports geeft Di Resta aan dat hij uiteraard graag promotie had gemaakt naar een sterker team, maar de Schot laat ook weten het überhaupt al een hele eer te vinden dat hij aan een aantal topteams gekoppeld werd: “Als coureur wil je immers met topteams in verband gebracht worden en ik ben er dankbaar voor dat mijn naam genoemd is”, zegt hij.

“Het enige wat ik nu kan doen, is hopen dat ik op een dag alsnog één van die zitjes krijg”, vervolgt Di Resta, die zich erbij lijkt te hebben gelegd dat dit volgend jaar niet gaat gebeuren, maar de hoop om later in zijn carrière alsnog promotie te maken niet wil opgeven: “Ik heb er namelijk nooit een geheim van gemaakt dat ik kampioenschappen en races wil winnen”, legt hij uit.

“Maar voor welk team ik ook rij, ik zal altijd honderd procent geven”, bezweert de huidige nummer dertien uit het kampioenschap. “Ik wil namelijk onder alle omstandigheden het maximale uit de auto halen en op die manier telkens vooruitgang maken.”