Paul di Resta behaalde vandaag in Singapore met een vierde plaats het beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière. “We waren snel en hebben optimaal geprofiteerd”, weet de gelukkige Schot.

“De vierde plaats is een geweldige resultaat voor het hele team en bovendien mijn beste prestatie in de Formule 1 tot op heden”, laat de zeer tevreden Di Resta optekenen.

“Gisteren in de kwalificatie deden we het al goed, en vandaag hebben we sterk gepresteerd tijdens de race en maximaal geprofiteerd van de uitvalbeurten voor ons”, vervolgt Di Resta, die benadrukt dat zijn vierde plaats niet alleen aan een solide race en geluk toe te schrijven is, maar ook aan snelheid: “In de laatste stint hebben we namelijk wel laten zien dat het tempo er goed in zat!”

“Het was helaas net niet genoeg om de strijd om de derde plaats aan te binden met Fernando Alonso, maar ik zat er dichtbij. Dit resultaat is met oog op onze positie bij de constructeurs hoe dan ook zeer welkom en ik wil de jongens van het team verder enorm bedanken voor het harde werk dat ze altijd leveren.”

Teambaas Vijay Mallya is op zijn beurt vol lof over Di Resta. “Dit is een geweldige dag voor het hele team, maar natuurlijk vooral voor Paul. Hij heeft namelijk een volwassen race gereden en alles uit de auto gehaald wat erin zat.”

“De safety car-fases pakten gunstig voor hem uit en we hoopten stiekem zelfs nog even dat hij derde zou kunnen worden, want hij zat Alonso flink op de hielen. Dat we zo dichtbij een podiumplek gekomen zijn en qua tempo een Ferrari konden volgen, is echter een mooie opsteker voor het hele team.”

Het enige Force India-teamlid dat vermoedelijk niet met een grote lach afscheid neemt van het nachtelijke Singapore, is Di Resta’s teamgenoot Nico Hülkenberg. Hij kwam namelijk niet verder dan een veertiende plaats. “Het viel gewoon niet op zijn plek voor me”, zucht hij.

“Ik zat tijdens het begin van de race vast achter Kimi Räikkönen en Michael Schumacher, waardoor ik de snelheid van mijn auto niet kon uitbuiten, terwijl de safety car-situaties vervolgens op voor mij ongunstige momenten kwamen.”

“De tweede safety car-periode draaide mijn race en de hoop om mijn strategie goed te laten uitpakken definitief de nek om, dus het was al met al gewoon een zware dag voor me. Het enige positieve is dat Paul heeft laten zien dat de auto snel is en goede resultaten tot de mogelijkheden behoren.”