Paul di Resta mag morgen als elfde vertrekken, maar de Force India-coureur denkt dat er meer mogelijk was geweest: “We zaten echt dichtbij de toptien”, weet hij.

“We hadden het bijna tot in Q3 gered, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de elfde plek”, resumeert de Schot.

Di Resta noemt de volgende oorzaken voor het missen van Q3: “Ik verloor een paar tienden in de chicane en onze strategie was misschien niet ideaal voor de kwalificatie, al heb ik daardoor wel een setje van de superzachte banden weten uit te sparen voor morgen.”

“Het is echter prima om de race vanaf de elfde plek te beginnen en we staan aan de schone kant van de grid. We zijn het hele weekend lang bovendien al competitief, en ik weet dus zeker dat we morgen punten kunnen pakken als we een goede race hebben.”

Di Resta’s teammakker Adrian Sutil bleef steken op plek veertien. “Ik had op meer gehoopt”, draait hij er niet omheen. “Dit is vooralsnog geen gemakkelijk weekend voor me.”

“Ik maakte vandaag in mijn laatste ronde helaas een fout in de hairpin”, stipt Sutil aan. “Ik raakte een hobbel bij het aanremmen en blokkeerde de achterbanden, waardoor ik vervolgens wijd ging.”

“De race van morgen is verder een beetje een vraagteken voor me, want ik heb nog niet met een volle tank kunnen rijden en het is moeilijk ons racetempo in te schatten”, vervolgt de Duitser.

“We weten ook niet wat het weer gaat doen, al is er een grote kans op regen. Ik ga echter sowieso hard pushen morgen, ongeacht hoe het weer uitpakt.”