Paul di Resta meent dat zijn team Force India wel toe is aan de zomerstop. Niet om lekker te relaxen en bij het zwembad te liggen, maar om te hergroeperen en de schouders eronder te zetten.

Force India kende een goede eerste seizoenshelft, met 59 punten uit tien Grands Prix, maar de laatste twee races is de klad er in gekomen met twee nulresultaten op rij.

“Wij zijn de laatste weken door andere teams voorbijgestoken en hebben ook zelf kansen laten liggen, dus we kunnen de zomerstop goed gebruiken”, zegt Di Resta in gesprek met het Britse persbureau Press Association.

“We moeten ons hergroeperen en goed analyseren wat er mis is gegaan”, vervolgt Di Resta, die niet weet waar het probleem ligt, maar niet uitsluit dat het met de basisafstelling van de auto te maken heeft: “Het kan zijn dat de Nürburgring en Hungaroring gewoon circuits zijn die ons niet liggen, maar in Hongarije kregen we de auto niet in een goed operating window en was hij heel lastig te besturen.”

Herstart
Hoewel Force India nog wel gewoon vijfde staat in het WK, dient het team volgens Di Resta ‘flink wat werk te verzetten’ tijdens de twee van de vier weken van de zomerstop waarin dat is toegestaan. “We moeten tijdens de volgende Grand Prix een herstart maken, zodat we daarna hopelijk weer net zo goed kunnen presteren als aan het begin van het jaar.”