Achter het ongenaakbare Mercedes en het eveneens zeer sterke Red Bull eiste Paul di Resta in zijn Force India als best of the rest de vijfde startplaats op. Adrian Sutil was zevende.

Na twee slechte kwalificaties op rij, prijst Di Resta zich gelukkig dat het nu in het weekend van zijn thuiswedstrijd op Silverstone wél goed ging op de zaterdag. “Ik ben enorm happy met deze vijfde plek en ik denk dat het hele team gelukkig kan zijn met deze startplaats.”

“Het voelt bovendien erg lekker om direct achter de twee Mercedessen en Red Bulls te mogen aansluiten”, vervolgt een blije Di Resta, die zijn kwalificatie geleidelijk had opgebouwd: “We begonnen rustig en waren snel op het moment dat het erom ging.”

Di Resta stelt verder tevreden vast dat het er met oog op de race van morgen goed uitziet. “Qua bandenslijtage doen we het goed en we hebben onszelf een uitgangspositie gegeven die ons de mogelijkheid geeft om veel tijd op een vrije baan door te brengen.”

“Ik zal vanavond dan ook ongetwijfeld lekker slapen, in de hoop dat ik morgen een fout- en probleemloze race heb waar ik veel punten aan overhoud.”

Sutil
Met zijn zevende startplek prijst de andere Force India-coureur Adrian Sutil zich ook gelukkig. “We mogen hier gelukkig mee zijn, maar morgen gaat het er pas echt om”, zo haalt de Duitser een bekende Formule 1-wijsheid van stal.

Sutil benadrukt dat Force India geconcentreerd moet blijven: “Want we hebben nog wel wat huiswerk liggen voor morgen”, vertelt hij. “Het is nog niet compleet duidelijk hoe competitief we hier tijdens een lange run zijn op de harde banden, ondanks dat de auto op beide banden goed aanvoelt. Als we ons werk echter goed doen, dan kan het morgen wel eens een mooie race voor ons worden”, besluit Sutil.