Force India’s Paul di Resta kwam vandaag voor het eerst in zes jaar in actie in Monaco en had bovendien nog niet eerder met een Formule 1-auto op het stratencircuit gereden, maar het verging hem prima.

Een negentiende en twintigste tijd is voor Di Resta normaliter geen reden voor tevredenheid, maar de vrije trainingen van vandaag stonden voor de Schot vooral in het teken van zijn hernieuwde kennismaking met de straten van Monte Carlo.

“Dit was de eerste keer dat ik met een Formule 1-auto in Monaco heb gereden en ik ben best wel tevreden met hoe het vanochtend ging”, verklaart hij na afloop.

“De balans was gelijk goed, maar Monaco is net zoals elk ander stratencircuit nogal hobbelig, dus daar moeten we nog aan werken, zoals ook de aerodynamica nog beter kan”, vertelt Di Resta.

Na de lunch kwam Di Resta er niet echt aan toe zijn tijd te verbeteren en reed hij bovendien maar vijftien rondjes. “Er was een probleem met de auto, waardoor ik geen aandrijving meer had en hem langs de kant moest parkeren”, legt hij uit.

Voor Di Resta’s teamgenoot Adrian Sutil was het daarentegen een probleemloze dag. De Duitser zette een achtste en negende tijd neer en heeft verder weinig bijzonders te melden: “Dit was een gewone donderdag in Monaco. We hebben het gebruikelijke werk aan de set-up gedaan en verder net als in Barcelona wat aerodynamische updates getest.”