Force India-coureur Paul di Resta heeft zich tot zijn tevredenheid als tiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Spanje, terwijl zijn minder gelukkige teamgenoot Adrian Sutil op P13 bleef steken.

“Ik denk dat we redelijk tevreden mogen zijn met de tiende plaats, aangezien we ons vooraf ten doel hadden gesteld om Q3 te halen”, zegt Di Resta, die dus tot Q3 wist door te dringen maar daarin vervolgens naar eigen zeggen ‘niet het maximale’ uit zijn auto heeft gehaald: “Ik wist de aanloop naar mijn vliegende rondje namelijk niet perfect te krijgen”, legt de Schot uit.

De tiende startplaats biedt echter een goede uitgangspositie voor morgen, weet Di Resta. “We staan er goed voor, maar dit is een circuit waarop bandenslijtage een hoofdrol speelt. We moeten morgen dus een goede start maken en een slimme strategie bedenken, zeker aangezien er flink wat jongens achter me staan die nieuwe banden over hebben voor de race”, waarschuwt hij.

Sutil
In de andere VJM06 wist Sutil het niet tot Q3 te redden. “Ik had last van verkeer tijdens mijn laatste run in Q2. Dat maakte het erg moeilijk om vrije baan te vinden voor mijn vliegende rondje, en ik denk dat ik daarom in Q2 ben blijven steken.”

“Onze auto was echter wel snel genoeg voor een plekje in de toptien en ik ga er dan ook vanuit dat we morgen weer snel zullen zijn”, verklaart Sutil, die desondanks weet dat het geen makkelijke race zal worden: “Inhalen is immers erg lastig op het Circuit de Catalunya.”