Force India is, met de zevende en achtste plaats in Australië, prima begonnen aan 2013. Paul di Resta kan echter niet leven met de achtste plaats. “Erg jammer dat ik tijdens mijn tweede stint vastzat achter Jenson Button.”

Ondertussen stal Adrian Sutil de show door een poos aan de leiding te gaan. Uiteindelijk finishte Di Resta maar een aantal seconden achter zijn Duitse teamgenoot, die op het superzachte rubber in de slotfase niet vooruit te branden was. “Gezien onze strategie voel ik mij een beetje beroofd van de zevende plaats”, stelt Di Resta na afloop.

“Dat zeg ik gezien onze strategie en hoe ik er in de slotfase van de Grand Prix voor stond. De zevende en achtste plaats is redelijk goed maar het is gewoon erg jammer dat ik tijdens mijn tweede stint vastzat achter Button. Hij zat op een driestopper en ik verloor daarmee veel terrein.”

“We hebben in ieder geval een snelle auto en weten wat we moeten verbeteren voor de race van volgende week, in Maleisië”, aldus de Schot. “Nu hebben bewezen dat we een pitstop minder nodig hebben dan veel andere auto’s. In Sepang ligt de bandenslijtage doorgaans hoog dus hopelijk lukt het ons daar opnieuw en boeken we een goed resultaat.”