Paul di Resta denkt dat zijn huidige werkgever Force India een mooie toekomst wacht, maar sluit gelijktijdig een vertrek naar een andere renstal niet uit.

Di Resta is inmiddels al aan zijn derde jaar bij Force India bezig. Hoewel hij zo nu en dan wat over het team te mopperen heeft en in het verleden herhaaldelijk heeft aangegeven het hoger op te willen zoeken, doet de Schot nu in gesprek met Motorsport-Total zijn best zoveel mogelijk opties open te houden voor de toekomst, waaronder een langer verblijf bij de formatie uit Silverstone.

Zo benadrukt Di Resta dat Force India haar zaakjes voor 2014 al goed op orde heeft. “Ze hebben een verregaande samenwerking met Mercedes, die ongetwijfeld een goede V6-motor zullen ontwikkelen. Force India heeft dan ook goede kaarten in handen voor 2014 en is een zeer interessante optie voor mij”, zegt hij met de blik op volgend jaar.

Wat zichzelf betreft denkt Di Resta – die naar verluidt een doorlopend contract heeft, maar van Force India de toezegging heeft gekregen dat het hem laat gaan als hij een aanbod van een beter team krijgt – dat hij in aanmerking zou moeten komen voor een beter stoeltje. “Ik heb een mooier CV dan een aantal jongens die wél een zitje bij een topteam hebben”, zegt hij zonder namen te noemen.

Dat het hem nog niet is gelukt door te stoten, is volgend Di Resta een kwestie van timing. “Want dat is immers essentieel in deze sport”, weet de coureur die aan de andere kant eveneens weet dat hij de tijd nog aan zijn zijde heeft: “Ik ben pas 27 en heb dus nog alle tijd om een reputatie op te bouwen, hetgeen in de Formule 1 ook zeer belangrijk is.”

Mercedes
Als voormalig DTM-kampioen heeft Di Resta nauwe banden met Force India’s partner Mercedes, de fabrikant waarvoor hij in de Duitse toerwagenklasse reed en zo succesvol was.

Hoewel Di Resta toegeeft dat hij ook in de Formule 1 graag voor Mercedes zou willen rijden, benadrukt hij dat hij niet langer aan de Duitse automaker verbonden is en zijn aanwezigheid bij Force India ook niet aan Mercedes te danken heeft. “Ik heb een goede band met Mercedes, maar ben vrij om te gaan en staan waar ik wil.”

“Van een officiële verbintenis is verder geen sprake. Het klopt dat ik graag voor het Formule 1-team van Mercedes zou willen rijden, maar aan de andere kant zou ik er ook zeker open voor staan om ergens anders in te stappen.”