Ondanks dat coureurs Paul di Resta en Adrian Sutil vandaag in de eerste ronde tegen elkaar aanreden, heeft Force India toch nog vier punten overgehouden aan de Grand Prix van China.

Die punten werden in de wacht gesleept door Di Resta, die als achtste over de streep kwam. De Schot denkt echter dat hij enkele plaatsen hoger had kunnen finishen, als de touché met Sutil na het uitkomen van de hairpin niet had plaatsgevonden.

“Door de touché met Adrian verloor ik helaas drie of vier plaatsen. Ik kwam daardoor vast te zitten in de middenmoot en kon geen vrije baan meer vinden om mijn eigen tempo te rijden”, zegt Di Resta tegen Autosport.

Di Resta vindt dat erg jammer, want toen hij er later in de race wel toe in staat was zijn eigen tempo te rijden, was hij naar eigen zeggen ‘verbazingwekkend’ snel onderweg. “Mijn derde stint was echt fantastisch. Ik wist veel terrein en tijd goed te maken en dat heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk als achtste aan de finish kwam.”

“We hebben ons zo nog geweldig weten te herpakken en ik denk dat we er vertrouwen uit kunnen putten dat het nog veel beter had kunnen zijn als alles volgens plan was gegaan.”

Teamgenoot Sutil pleit zichzelf tegenover Motorsport-Total vrij voor zijn rol in de touché. “Ik heb er eigenlijk niet veel over te zeggen. Ik voelde ineens een tik tegen mijn achterwiel en toen ik in mijn spiegel keek zag ik dat het Paul was die me had geraakt. Ik heb echter geen idee van wat hij probeerde te doen.”

Di Resta was niet de enige die tegen Sutils Force India aanreed: in ronde vier raakte Sauber-coureur Esteban Gutiérrez hem eveneens in de hairpin, maar dan vele malen harder. Sutils achtervleugel brak daardoor af, wat betekende dat hij de strijd moest staken.

“Erg jammer”, zeg Sutil daar over. “Ik had Gutiérrez totaal niet zien aankomen, maar hij heeft zich overduidelijk verremd. Ik voelde alleen een harde klap toen hij tegen me aanreed.”