*

Di Resta niet blij met verkeerde inschatting Force India

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

27 augustus 2011 17:16

Di Resta niet blij met verkeerde inschatting Force India
Formule1

Paul di Resta kon na de eerste kwalificatie al uitstappen. Zelf kan hij daar naar eigen zeggen niets aan doen. Het team haalde hem in een snelle ronde naar binnen en vervolgens stootte Heikki Kovalainen hem uit de kwalificatie.

De Force India-coureur doet zijn relaas. “Een ronde eerder maakte ik een klein foutje maar vervolgens was ik daarna een stuk sneller. Het team besloot me echter naar binnen te roepen”, meldt Di Resta een de BBC.

“Toen ik daar arriveerde zeiden ze ‘sorry man, maar iemand anders was sneller’. Ze riepen mij naar binnen en ik deed wat mij werd verteld. We hadden veel verder naar voren moeten staan en dat is niet gebeurd. Deze auto kan veel meer maar de beslissing was verkeerd. Helemaal verkeerd.”

Ook de kwalificatie van Sutil verliep niet als gehoopt. In de tweede kwalificatie stond hij vijfde toen hij na Eau Rouge van de baan schoot. Morgen start de Duitser daarom op een teleurstellende vijftiende plaats.

“Dit is heel jammer omdat de auto in de trainingen goed aanvoelde. Ik ging iets te wijd, raakte de kerbstones en de achterkant brak vervolgens uit. Het was geen grote klapper maar de auto was wel aan de voor- en linkerkant beschadigd.”

Sutil vervolgt: “We hadden ons goed kunnen kwalificeren. Morgen wordt het volgens ons droger en we weten dat er in een race, vooral op Spa, van alles kan gebeuren. Ik wil daarom niet te teleurgesteld zijn zodat ik mij kan concentreren op het rijden van een goede race.”