Paul di Resta hield op de valreep een punt over aan de openingsrace. De Schot kon lange tijd niet opboksen tegen de concurrentie, maar profiteerde van een chaotische slotronde. Pastor Maldonado en Nico Rosberg vielen voor hem weg.

Het middenveld zat in de slotfase dicht bij elkaar. Di Resta speelde daar goed op in. “Het is altijd goed als je het seizoen start met punten, maar tot de laatste ronde zag het daar niet naar uit”, aldus de Force India-coureur. “Tot mijn ingenieur mij vertelde dat ik inliep.”

 

“Gelukkig had ik aardig wat KERS overgehouden voor de laatste bocht. Hierdoor kon ik Jean-Éric Vergne op de finish inhalen. Het was dus een zinderende slotronde en een goede manier om het jaar te beginnen.”

 

“Wel is het duidelijk dat we veel werk hebben te doen”, vervolgt Di Resta. “Aan het begin van elke stint hadden we opstartproblemen. Al met al ben ik dus, gezien dit weekend, teleurgesteld met slechts een punt.”

 

Maar waarschijnlijk is teamgenoot Nico Hülkenberg nog meer teleurgesteld. “Ik heb hier nog geen geluk gehad”, zegt hij over Albert Park. “In 2010 zat mijn race er binnen een ronde op en nu herhaalde dat scenario zich. Ik weet nog steeds niet wat er precies gebeurde, maar ik werd geraakt bij het insturen van de eerste bocht.”

 

“Erg jammer: mijn start was prima. Ik haalde wat mensen in tot ik van achter werd geraakt. Mijn band liep leeg en de ophanging was kapot. Dat kan gebeuren als 22 auto’s afstormen op een krappe bocht. Voor mij is het, gezien de goede kwalificatie, erg frustrerend. Het goede is dat ik over vijf dagen weer in de auto zit.”