*

Di Resta verdedigt Pirelli

Ryan Baij

Ryan Baij

14 mei 2013 12:52

Di Resta verdedigt Pirelli
Racepictures

Iedereen heeft een mening over Pirelli. De overwegende negatieve uitlating storen de bandenleverancier dan ook enorm. Paul Di Resta, coureur van Force India, laat echter een positief geluid horen.

“Wil iedereen terug naar de saaie Bridgestone optochten”, sneert Di Resta richting de critisasters. “Het is vandaag de dag gewoon anders. Het is voor iedereen onvoorspelbaar en er moet wel een compromis komen. Maar zoals het nu gaat denk ik dat het voor de Formule 1 niet slecht is. De middenteams profiteren in ieder geval.”

Di Resta legt verder uit: “De topteams willen natuurlijk gewoon vooraan kwalificeren en dan wegrijden bij de rest. Daarom klagen die nu. Maar de middenteams hebben nu de kans om een andere strategie uit te voeren en daardoor voorin mee te doen. Wij van Force India kunnen ons nooit kwalificeren op de eerste rij. Met deze banden zijn we echter niet bijvoorbaat kansloos voor een goede klassering.”

Vooral het feit dat de meeste teams vier keer moesten stoppen in Barcelona kwam op kritiek te staan van onder andere Bernie Ecclestone en Dietrich Mateschitz. Toch springt Di Resta ook hier voor Pirelli in de bres.

“We wisten al dat dit een zwaar circuit voor de banden zou zijn”, stelt de Brit. “Misschien wel het zwaarste van het hele jaar. Beoordeel de banden niet op één race, maar over alle races. Dan valt het best wel mee. Ik denk dat het de volgende races weer prima gaat.”

Lees meer over

Di Resta Force India