Force India-teambaas Vijay Mallya wil Sauber verslaan in het constructeurskampioenschap. “Het is onwaarschijnlijk dat dat ons lukt”, zegt Paul di Resta over het gat van 37 punten.

Het gat was al aanzienlijk, maar de tweede plaats van Sergio Pérez maakt het nog een stuk lastiger voor Force India om Sauber van de zesde plaats in het kampioenschap te stoten. Mallya zei na de race in Monza echter doodleuk dat dat het doel is van zijn team. Di Resta lijkt daar niet al te gelukkig mee te zijn.

“Het wordt een enorm karwei. Vooral als je naar Saubers prestatie in Monza kijkt”, aldus de Schot in Singapore. “Toch wil Vijay nog steeds dat wij zesde worden. Het is onwaarschijnlijk dat dat ons lukt. De zesde plaats is niet buiten bereik, maar we hebben veel geluk en een snellere auto nodig om dat te halen.”

Echt verstandig lijken de uitspraken van Mallya niet. Zeker omdat Force India inmiddels vooral bezig is met de auto van 2013. “Daar wordt nu in ieder geval het hardst aan gewerkt”, zegt Di Resta. “Het ene team doet dat sneller dan het ander. Er komt een punt dat je de aandacht moet verschuiven naar volgend jaar, en dat punt hebben wij inmiddels bereikt.”

“Toch denk ik dat we met de huidige middelen alsnog dit jaar beter worden. Je moet als team scherp blijven. We pakten de afgelopen races meer punten dan de meeste concurrerende teams”, stelt de voormalig DTM-kampioen, die vorig jaar imponeerde in Singapore door zesde te worden.

“Hopelijk gaat het nu weer zo goed. We vergelijken dit weekend met de race in Europa en dat was onze sterkste wedstrijd van 2012. Toen kwalificeerden we ons goed en reden we een sterke race. Hier zou dat niet anders moeten zijn. We nemen alleen maar genoegen met een puntenfinish.”