De vrije training van Paul Di Resta eindigde met een knal. De Force India-coureur reed op het rechte stuk toen ineens zijn linkerachterband het begaf. Over de oorzaak is nog niets bekend.

“Mijn dag kwam abrupt tot een einde”, vertelt Di Resta. “Het is even afwachten wat er nou precies gebeurde. Pirelli onderzoekt de band en ik hoop dat ze snel met de uitslag komen. Voor de rest had ik een prima dag en ik heb alles kunnen doen wat ik wilde. We zitten er nog steeds goed bij. Eigenlijk hebben we vanaf februari ook niet zo veel veranderd.”

Sutil
Adrian Sutil had het wat lastiger dan Di Resta vandaag. De Duitser kon eerst het tempo met de intermediates niet helemaal vinden. Ook over de experimentele band van Pirelli was hij niet al te blij.

“We hebben nuttige kilometers gemaakt in de natte omstandigheden. We zijn nog niet zo snel op dat vlak, dus daar moeten we nog aan werken. Op zowel de medium als de harde compound reed ik vervolgens een goed tempo. De experimentele harde band voelde heel anders dan de andere banden. Dat was wel even wennen.”