Force India-coureur Paul di Resta heeft de laatste drie races op rij gescoord en hoopt die reeks in Monaco te kunnen vervolgen.

Di Resta staat na vijf races al op 26 punten en bezet daarmee de achtste plaats in het kampioenschap. De Schot is vooral gelukkig met zijn laatste twee resultaten: een vierde plaats in Bahrein – een evenaring van zijn beste resultaat in de Formule 1 – en een zevende plek in Spanje, behaald ondanks DRS-problemen en een gebrek aan testtijd om Force India’s updates te evalueren.

In Monaco hoopt Di Resta wel de tijd te hebben de doorontwikkelingen grondig onder de loep te nemen en zodoende samen met zijn team een volgende stap vooruit te zetten: “Als we onze updates verder kunnen optimaliseren, kunnen we onze auto nog competitiever maken”, weet hij.

“Monaco was vorig jaar bovendien ook al een goede race voor ons, dus we gaan proberen er ook dit keer te scoren en onze reeks van puntenresultaten door te trekken”, verkondigt de coureur die vorig jaar als zevende eindigde in het Prinsdom, één plaats voor zijn toenmalige teamgenoot Nico Hülkenberg.

Sutil
Di Resta’s huidige teamgenoot Adrian Sutil was er vorig jaar niet bij in Monaco, maar heeft het in de seizoenen daarvoor wel altijd naar zijn zin gehad in de nauwe straten van Monte Carlo. “Straatraces bevallen me altijd goed en Monaco is in mijn ogen het leukste stratencircuit op de kalender. Je kunt je er immers geen fout veroorloven, en dat maakt het anders dan alle andere circuits.”

Hoewel Sutil door pech al vier races niet heeft gescoord, verwacht hij Monaco ook gewoon weer competitief te zijn: “Onze auto heeft het tot op heden op elk circuit goed gedaan, dus ik ga er vanuit dat we ook in Monaco snel zullen zijn. Ondanks de pech die ik heb gehad blijf ik bovendien positief gestemd, want als we als team hard blijven werken en geen fouten meer maken, dan komt het wel goed.”