Hoewel 2012 niet de gewenste resultaten bracht voor Force India-coureur Paul di Resta, hoopt hij in 2014 alsnog de overstap naar een topteam te maken.

De Schot scoorde in zijn tweede jaar Formule 1-seizoen 46 punten, 17 minder dan teamgenoot Nico Hülkenberg. Zijn beste resultaat behaalde hij in Singapore, waar hij vierde werd. “We voelden ons een beetje bestolen in Singapore toen de safetycar naar buiten kwam”, zegt de oud-DTM-kampioen. “Het seizoen had ups en downs. Ik voelde me enorm sterk in aanloop naar de eerste races, maar het is er dit jaar niet uitgekomen.”

Di Resta: “Daarna liep het minder omdat we minder ontwikkelingen doorvoerden aan de auto dan andere teams. Ook pasten de laatste paar circuits niet bij mijn rijstijl. Mijn laatste race was ook niet goed”, zegt hij, doelend op zijn crash in de op een na laatste ronde in Brazilië. In de laatste zes races scoorde Di Resta ook maar twee punten tegenover 32 punten van Hülkenberg.

De 26-jarige Schot realiseert zich dat komend seizoen cruciaal is. “Er zullen waarschijnlijk volgende winter wat rijderswisselingen zijn bij de topteams. Ik hoop daar graag een onderdeel van te zijn. Ik heb goede relaties met de juiste mensen en dat is van groot belang”, aldus Di Resta. Voor volgend seizoen staat Di Resta voor het derde opeenvolgende jaar bij Force India onder contract.

Halverwege het seizoen wisselde Di Resta van manager. Hij ontsloeg Anthony Hamilton, nadat deze had gelogen over het afdragen van sponsorinkomsten. Hamilton had tegen Di Resta gezegd dat hij twee miljoen euro sponsorinkomsten van de totale 5,5 miljoen aan Force India moest betalen. Later bleek dat het team maar om één miljoen gevraagd had.