Paul di Resta hoopt snel van zijn team Force India te vernemen of het in 2014 met hem verder wil of niet. De Schot wil niet het risico lopen dat hij in 2014 zonder Formule 1-zitje kom te zitten.

Force India heeft een optie om Di Resta ook in 2014 bij het team te houden, maar het is niet bekend wanneer deze verloopt. Zelfs al zou de optie verlopen, dan nog kunnen het team en de coureur met elkaar verder, mits ze tot een nieuwe overeenkomst komen.

Als het aan Di Resta ligt, hakt Force India de knoop echter zo snel mogelijk door: “Het team heeft gezegd na India een beslissing te nemen, dus ik hoop dat ze – nu we alweer een race verder zijn – weer een stapje dichterbij zijn”, zegt hij in gesprek met Autosport.

Aan blijven wachten op een beslissing van Force India, kleeft namelijk een risico, zo weet Di Resta. “Ik heb veel respect voor dit team en heb het gevoel dat ik van waarde voor ze ben, maar ik moet er natuurlijk ook voor waken dat ik mijn plekje in de Formule 1 niet verlies.”

“Ik moet daarom zelf ook alle mogelijke opties afwegen en ervoor zorgen dat ik in de Formule 1 blijf”, benadrukt Di Resta, die zich realiseert dat er ‘nog zitjes, maar ook nog coureurs beschikbaar zijn’ en dus niet uitsluit met andere teams in gesprek te treden.

December
Hoewel Di Resta zo snel mogelijk een beslissing wil, heeft Force India geen haast. “De situatie is hetzelfde als altijd”, legt adjunct-teambaas Robert Fernley uit aan Autosport: “We blijven gedurende de rest van dit seizoen volledig achter onze huidige coureurs staan, waarna het bestuur na afloop van het seizoen bij elkaar komt om een keuze te maken.”