Paul di Resta leek de polepostion voor het grijpen te hebben na een gewaagde bandenkeuze aan het begin van Q3, maar de baan droogde net te snel op voor de Schot om stand te houden.

Terwijl zijn concurrenten zich haasten om de baan op te gaan op slicks, besloot Di Resta dat het beter was om even de tijd te nemen om intermediates te monteren. “Ik zag op de beelden dat het achterop het circuit regende en het leek me niet haalbaar om een outlap te doen en nog een snelle ronde.”  

Die inschatting bleek juist, want aan het eind van de ronde kwamen alle negen auto’s voor hem weer binnen voor een bandenwissel. Di Resta was daardoor de eerste coureur met intermediates op de baan, die nog enigszins droog was. Het leek onwaarschijnlijk dat iemand nog aan zijn tijd kon komen, totdat het opeens ophield met regenen. 

“Ik zag na een minuut of vijf dat het op een deel van het circuit gestopt was met regenen en voelde de bui al hangen”, verklaart Di Resta. “Met dit soort gewaagde beslissingen weet je dat het goed of slecht kan uitpakken. Maar de vijfde plaats is nog altijd een prima resultaat.” 

Adrian Sutil

Adrian Sutil kon het tempo van zijn teamgenoot niet volgen en start morgen als twaalfde. “Ik ben teleurgesteld over hoe het vandaag is gelopen, want ik denk dat er een beter resultaat in zat”, vertelt de Duitser. “Ik begon iets te vroeg aan mijn snelste ronde in de tweede sessie. Dat maakte het verschil waardoor ik de laatste kwalificatie niet haalde. Ook kostte het verkeer mij wat tijd.”