Romain Grosjean haalde in Abu Dhabi zoals wel vaker de eindstreep niet omdat hij betrokken was bij een ongeluk. Dit keer was het alleen niet de schuld van de Fransman.

Dit keer is het niet de schuld van Grosjean

In de openingsfase kreeg de Lotus-coureur een lekke band na een agressieve actie van Nico Rosberg. Opnieuw was Grosjean betrokken bij een incident in de eerste ronde, maar dit keer kon hij daar – naar eigen zeggen – niets aan doen.

“Ik hield mijn racelijn richting de achtste bocht aan, maar er werd geen ruimte voor mij overgelaten. Ik gaf zoveel mogelijk ruimte, maar ik moest ook de volgende bocht zien te halen.”

In de tweede helft van de Grand Prix van Abu Dhabi was Grosjean betrokken bij een ongeluk dat door Sergio Pérez werd veroorzaakt. De Mexicaan kwam na een inhaalactie op Paul di Resta buiten de baan terecht, wilde de apex van de volgende bocht halen maar keek niet in zijn spiegels. Hij raakte Grosjean.

“Ik probeerde alles zo goed mogelijk te doen en dat pakte goed uit”, vertelde Grosjean na afloop.  “Vervolgens kwam er een duel waarbij we met z’n drieën tegelijk door de elfde bocht wilden. Pérez ging in bocht dertien buiten de baan, maar stuurde daarna in voor de volgende bocht zonder ruimte voor mij over te laten. Daarna knalde Mark Webber er nog vol bovenop. Het was een pechvolle dag.”