*

Doek valt definitief voor Caterham

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

5 februari 2015 15:13

Doek valt definitief voor Caterham
Racepictures

De curatoren van het noodlijdende Caterham hebben aangekondigd de inboedel van het team te gaan verkopen. Daarmee lijkt een terugkeer van de formatie op de Formule 1-grid definitief van de baan.

Een eerste online veiling van het Caterham-materieel staat begin maart op het programma. Potentiële kopers kunnen dan onder andere bieden op de pitstraatuitrusting van het Engels-Maleisische team, en de chassis en demonstratiewagens van afgelopen seizoen.

In een later stadium gaan ook de Caterham-fabriek, computerapparatuur, kantoormeubilair, vrachtauto’s, de racesimulator, een supercomputer van Dell en de ovens waarin de koolstofvezel chassis werden gebakken, onder de hamer.

Al vanaf het faillissement van Caterham begin november waren curatoren Finbarr O’Connell, Henry Shinners en Anthony Spicer hard op zoek naar een koper. Vooral nadat Caterham door een geslaagde crowdfundingactie eenmalig terugkeerde bij de Grand Prix van Abu Dhabi was er naar verluidt serieuze interesse in de renstal, maar tot een deal kwam het nooit.

Voor Marussia, het andere team dat vorig jaar het seizoen wegens geldzorgen niet af kon maken, lijkt een redding nog wel tot de mogelijkheden te behoren. Gisteren kwam naar buiten dat de stal het inschrijfgeld voor 2015 betaald heeft, nadat eerder een soortgelijke veiling als die bij Caterham al werd afgeblazen omdat er een koper voor het team was gevonden. Of Marussia ook daadwerkelijk van start kan gaan in Australië, hangt er onder meer vanaf of het team toestemming krijgt de auto van vorig jaar in te zetten.

Lees meer over

Caterham