Robert Doornbos blijft zijn Amerikaanse Droom najagen: hij hoopt in ieder geval in 2012 weer in de Indycar Series te rijden, en misschien zelfs wel eerder.

Doornbos had eigenlijk ook dit jaar weer in de Indycar Series willen rijden, maar het is hem niet gelukt een stoeltje te verkrijgen. Als alternatief rijdt hij nu in de Superleague Formula, al is het duidelijk dat onze landgenoot terug wil naar Amerika: “Al mijn pijlen voor volgend jaar zijn op de Indycar gericht”, vertelt hij aan Formule1.nl.

De nu 29-jarige coureur reed in 2007 in de Champcars, destijds naast de Indy Racing League (IRL) één van de tweede hoogste Amerikaanse single-seater raceklassen.

Doornbos won dat jaar twee races en eindigde als derde in het kampioenschap. Het jaar erna ging het Champcar-kampioenschap echter op in de IRL om de Indycar Series te vormen en zat Doornbos zonder stoeltje.

In 2009 maakte de Rotterdammer echter zijn comeback in Amerika: hij reed namens Newman Haas en HVM in de Indycar Series en eindigde het seizoen als zestiende, waarna hij dus weer zonder zitje kwam te zitten.

Ondanks deze tegenslag blijft Doornbos zich dus op de Verenigde Staten richten. “We zijn ermee bezig om een stoeltje voor volgend seizoen te regelen”, herhaalt hij. “Dat is ons doel. Ik hoop in oktober meer duidelijkheid te hebben.”

Er is zelfs een kans dat Doornbos nog in 2011 eenmalig terugkeert in het Indycar-kampioenschap. De seizoensfinale wordt namelijk in Las Vegas gehouden en de race aldaar moet een waar feest worden. Het is de bedoeling dat er dan – behalve het normale startveld – ook coureurs van buitenaf meedoen. “Ook daar werken we aan”, verklapt Doornbos, die overigens nog niet weet hoeveel Superleague-races hij dit jaar nog zal rijden: “Ik heb nu een auto, maar het is nog even afwachten hoe dat zich verder allemaal ontwikkelt.”