Sébastien Buemi is niet lekker begonnen aan het Grand Prix-weekend in Duitsland. Een motorprobleem vormde ’s ochtends geen probleem, maar hield de Zwitser ’s middags binnen.

Buemi had een misfire, dat de ontploffing in de motorcilinder niet goed verloopt. “Dat gebeurde ’s ochtends, maar toch gingen we door”, aldus de Toro Rosso-coureur. “In de middag werd het probleem erger en toen moesten de monteurs de auto openschroeven om de oorzaak te vinden. Ik had dus weinig aan de tweede training.”

 

“Vanochtend kon ik de zachte compound die Pirelli dit weekend levert wel uitproberen. Ondanks de weinig gemaakte meters denk ik dat wij ons morgen kunnen herstellen. Regen ligt op de loer. Vanavond moeten we de auto repareren en vervolgens moeten we beslissen wat we aan de auto doen als het regent. We kunnen nog steeds een competitief weekend hebben.”

Jaime Alguersuari had een probleemloze dag. In de eerste sessie eindigde hij als twaalfde, een plaats boven Buemi. ’s Middags werd de Spanjaard vijftiende. “Dit was een goede testdag waarin ik veel ronden reed”, vertelde Alguersuari na afloop op de Nürburgring. “We hadden een druk programma en probeerden wat dingen uit voor de toekomst.”

“Ik deed een lange run op zachte banden en onze racesnelheid lijkt nog altijd beter te zijn dan ons tempo in de kwalificatie. Ik denk dat we, gebaseerd op deze uitspraak, voor punten kunnen vechten. Het weer is hier echter onvoorspelbaar. Morgenochtend gaan we kijken of we de auto verder kunnen verbeteren.”