Pastor Maldonado heeft eindelijk de smaak te pakken: in Austin finishte hij voor de derde achtereenvolgende keer in de punten.

Maldonado startte van de twaalfde plek, en lag aan het einde van de chaotische race achtste. Vier punten waren zijn deel. “Dat we weer gescoord hebben, is een grote opsteker voor het team”, vindt Maldonado, die in de eerste dertien races maar twee keer in de top tien reed.

De Venezolaan had een drukke middag. “Er gebeurde genoeg. Ik kwam in een hoop knokpartijen terecht, en moest zelfs vechten met de auto want die deed het niet helemaal zoals verwacht had. Dat was wel vreemd, want normaal is ‘ie in de race altijd beter dan in de kwalificatie. Nu maar hopen dat we in de resterende races punten blijven scoren.”

Grosjean snel klaar

Romain Grosjean kreeg gelijk na de start met pech te maken. “Ik kwam goed weg, maar in de eerste bocht werd ik plots van achter geramd. Ik liep een lekke band op, en de vloer en de luchthappers van mijn remmen raakten beschadigd.”

De Fransman keerde na een pitstop terug op de baan, maar moest het dankzij de schade snel alsnog voor gezien houden. “De temperatuur van de remmen werd gewoon te hoog. Omwille van de veiligheid moest ik stoppen. Het had zo’n mooie race kunnen zijn, maar nu zullen we het nooit weten.”