Lewis Hamilton denkt dat hij Mercedes-teamgenoot George Russell op de eerste startrij had kunnen vergezellen in Hongarije, maar moet genoegen nemen met de zevende startplaats.

Russell zorgde aan het eind van de kwalificatie voor een enorme verrassing door pole te pakken. Op het moment dat zijn dertien jaar jongere collega de vlag pakte, stuurde Hamilton zijn Mercedes de pits in. Door een DRS-probleem zat een verbetering er niet in voor Hamilton.

“Van harte gefeliciteerd aan George, het is een geweldig gevoel om je eerste pole te pakken”, prijst Hamilton zijn teamgenoot tegenover Motorsport. Voor Mercedes als team is het, zo aan het eind van een lastige eerste seizoenshelft, ook een opsteker. “Dit is een groots resultaat voor ons”, weet Hamilton.

Waar de snelheid vandaan kwam, weet Hamilton dan weer niet. Maar, beaamt hij desgevraagd, het had nog mooier kunnen zijn. Volgens hem had één-tweetje had er namelijk ‘zeker’ in gezeten. “Daarom is het ook zo frustrerend om, na onze eerdere problemen, nu niet mee te kunnen vechten voor de eerste rij.”

Lees ook: Russell raast op Hungaroring naar eerste pole in Formule 1-carrière: ‘Dit is mega’

Hamilton sluit, aangezien de Hungaroring een lastige baan is qua inhalen, niet uit dat Russell vanaf pole serieus mee kan doen om de overwinning. De zevenvoudig kampioen wil hem daar waar mogelijk bij helpen. “Dus ik ga proberen me zo snel mogelijk naar voren te werken.”

Lees ook: Kwalificatie: Russell pakt eerste pole en is nu echt ‘Mister Saturday’, Verstappen met pech naar P10