Force India werkte een druk schema af op de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Sergio Pérez en Nico Hülkenberg legden samen 116 ronden af.

Pérez eindigde de ochtendsessie op de negende plaats en zakte ‘s middags terug naar de elfde plek. Hülkenberg maakte in de eerste training de toptien compleet en bleef aan het eind van de dag op de veertiende positie steken. 

“Het was een drukke dag”, zegt Pérez. “Maar we hebben veel informatie verzameld die we nodig hebben om de verschillende temperaturen te kunnen doorgronden. De banden gaan een grote rol spelen. De slijtage is vrij hoog bij de lange runs en dat vormt dus een uitdaging voor de race.  Daarnaast moeten we werken aan onze snelheid over één ronde om Q3 te halen, maar het ziet er goed uit voorlopig.” 

Hülkenberg voegt daaraan toe: “De eerste sessie ging goed, maar ‘s avonds toen het een stuk koeler was voelde de auto heel anders aan en was hij minder makkelijk te besturen. Dat is iets wat we moeten onderzoeken want het had een negatieve invloed op mijn tijden. Desondanks heb ik de banden goed kunnen testen. Die vormen een grotere uitdaging dan we hadden gedacht.”