Renger van der Zande is in de stromende regen als tiende geëindigd op de Norisring. De DTM-race werd vroegtijdig afgebroken vanwege een stortbui, die verder rijden onmogelijk maakte.

 

“Op het laatst was het net een bootrace”, aldus Van der Zande op zijn website. “Het was een goede zaak dat ze de race hebben stilgelegd, want het was te gevaarlijk om door te rijden. Op een gegeven moment had ik zelfs in de vierde versnelling nog doorslaande wielen.”

Daarvoor voelde de Nederlander zich goed thuis op de natte baan. Dankzij een prima strategie wist hij vier man te verschalken. “De race verliep erg goed, volgens mij heb ik zelfs de snelste ronde van allemaal gezet”, zegt Van der Zande.

“De strategie werkte goed, maar als je vanaf plaats veertien komt, begin je natuurlijk niet zo lekker”, vervolgt Van der Zande. “We hebben tot nu toe óf een goede kwalificatie, óf een goede race gehad. Het doel is om dat nu allebei in hetzelfde weekend te hebben.”

De race op de Norisring werd gewonnen door Bruno Spengler, voor zijn Mercedes-teamgenoot Jamie Green. Spengler nam de leiding in het kampioenschap over van Martin Tomczyk, die als derde over de streep kwam.

Voormalig Formule 1-coureurs Ralf Schumacher en David Coulthard eindigden allebei in de punten. Schumacher werd zesde en Coulthard pakte met de achtste plaats het laatste puntje.