Pastor Maldonado heeft met de zevende plaats zijn eerste punten van het seizoen bijeen gereden. Teamgenoot Romain Grosjean scoort eveneens een punt, maar weet dat er meer in had gezeten.

Romain Grosjean reed eigenlijk een ijzersterke race, op één inschattingsfout na. In kansrijke positie reed hij bij het dubbelen van Will Stevens tegen diens voorvleugel aan, wat hem op een lekke band en later op een tijdstraf kwam te staan. Daarmee gooide hij een mogelijke zevende plaats weg, maar de Fransman weet wie hij als schuldige voor het incident moet aanwijzen.

“De botsing was volkomen mijn eigen fout”, steekt hij de hand in eigen boezem. “Ik dacht dat ik al voorbij was aan de Manor, maar niets bleek minder waar. Ik moet hier mijn excuses voor aanbieden, maar zo zie je maar weer: je bent nooit uitgeleerd.”

Maldonado
Pastor Maldonado reed in het kielzog van Grosjean eveneens een sterke race. De ene zijn dood is de ander zijn brood en zo profiteerde Maldonado van de aanrijding van zijn teamgenoot. De Venezolaan verloor in de openingsfase van de race nog wel een plekje aan Nico Hülkenberg, maar die pakte hij door een vervroegde pitstop weer terug.

“Dat maakte het tweede deel van de race wel wat lastiger, maar het resultaat is er naar”, aldus een opgetogen Maldoando. “Eindelijk zijn daar dan de punten. Ik denk dat nu we eenmaal punten scoren, het nog een heel mooi jaar kan worden voor ons. Vandaag reden we in ieder geval een goede race en ik ben zeer blij voor het team, aangezien we met twee auto’s in de punten zijn gefinisht. Laten we vooral zo doorgaan.”