Met een zevende plek voor Daniil Kvyat en een negende plaats voor de teruggekeerde Pierre Gasly heeft Toro Rosso belangrijke punten overgehouden aan de Belgische Grand Prix. De coureurs vochten enkele mooie duels uit: “Close racing is altijd spannend.”

Lees ook: Leclerc draagt eerste overwinning uit zijn carrière op aan Anthoine Hubert

Daniil Kvyat zag zijn teamgenoot dit weekend verhuizen naar topteam Red Bull, maar wist toch in zijn buurt te blijven. “Het leek er niet op dat Alex (Albon, red.)van team wisselde, het leek net of we allebei voor Toro Rosso aan het racen waren”, licht hij toe tegenover Ziggo Sport. “Ik startte achteraan, eindigde als zevende, met goede inhaalacties en goed management van de race en de banden: ik ben echt blij, ik heb er echt van genoten.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Voor Pierre Gasly was het zijn eerste race sinds zijn degradatie van Red Bull naar Toro Rosso. De Fransman, die volgens Red Bull’s talentenscout Helmut Marko niet goed kan inhalen, vocht ineens enkele mooie duels uit. “Het was een hele intense race, met een hoop gevechten”, vertelt hij Ziggo Sport. “Ik moest hard pushen voor punten en heb alles gegeven wat ik had. Het was close racing, wat altijd spannend is.”

Foto: Motorsport images.