Een dubbele uitvalbeurt betekent een nulresultaat in Monza voor Force India. Ook voordat Paul di Resta en Adrian Sutil uitvielen, leken punten echter al onhaalbaar.

Di Resta was na drie bochten al klaar. Hij verremde zich vlak voor het ingaan van bocht vier, raakte de Lotus van Romain Grosjean, beschadigde zijn auto en eindigde in de grindbak.

“Een weekend om snel te vergeten”, verzucht de Schot. “Ik kwam gisteren al in de problemen door een remprobleem en vandaag werd ik verrast doordat een hele groep auto’s voor me ineens vol in de remmen ging – waarschijnlijk in reactie op de gevechten die daarvoor plaatsvonden – en in elkaar schoof bij de tweede chicane.”

Di Resta ging nog in de ankers, maar dat mocht niet baten. “Het was voor mij te laat om die kluwen auto’s nog te ontwijken. Ik probeerde het, maar blokkeerde mijn voorwielen en raakte Grosjean.”

Sutil
Waar Di Resta nog geen ronde aflegde, hield Sutil het tot en met de voorlaatste ronde uit. Daarin moest hij zijn Force India echter in de pits te parkeren. “Ik moest opgeven vanwege een remprobleem”, legt de Duitser uit.

Voor zijn uitvalbeurt reed Sutil als dertiende rond. “Meer dan dat had er ook niet ingezeten”, denkt hij. “Ik heb namelijk de hele race op de limiet gereden. Punten waren niet heel ver buiten bereik, maar we kwamen gewoon nét een beetje snelheid te kort.”