Bernie Ecclestone heeft een waarschuwing afgegeven aan de organisatie van de Australische Grand Prix. Als er niet meer geld in het laatje komt, zou de Formule 1 het land wel eens links kunnen laten liggen.

 

Vorig jaar maakte Ecclestone nog een einde aan allerlei speculaties over de toekomst van de Australische Grand Prix door te zeggen dat het land net zo belangrijk is voor de Formule 1 als Monaco. Daar komt hij nu op terug.

 

Voor de korte termijn hoeven de Australische racefans zich nog een zorgen te maken. “We hebben een contract tot en met 2015 en dat zullen we respecteren”, aldus Ecclestone. “Maar daarna is niets zeker. Van alle races op de kalender is dit de minst rendabele.”

 

Een terugkeer naar Adelaide is volgens Ecclestone niet aan de orde. “Ik zie niet hoe ze het daar beter zouden doen”, zegt hij. “Als we afscheid nemen van onze vrienden in Melbourne, moeten we spijtig genoeg waarschijnlijk heel Australië achter ons laten. Er zijn genoeg kandidaten en het zou niet eerlijk zijn om die af te wijzen terwijl Australië zijn zaken niet goed voor elkaar heeft.”