Bernie Ecclestone maakt zich totaal geen zorgen om de Grote Prijs van Bahrein. Volgens de Engelsman gaat de race gewoon door: “Daar ben ik honderd procent zeker van”, zegt hij zelfs.

 

Over de Grote Prijs van Bahrein is de laatste tijd veel geschreven, aangezien het nog altijd onrustig is in het land, maar het er toch op begint te lijken dat de Formule 1 er straks in april gewoon naar toe gaat om te racen.

 

“Ik ben er honderd procent zeker van dat de race doorgaat”, doet Ecclestone tegenover de BBC een boude uitspraak aangaande de race die vorig jaar nog werd afgelast omdat het te onrustig was in de golfstaat.

 

Dit jaar ligt het echter anders, zo houdt Ecclestone vol. “Ik weet zeker dat er straks geen problemen zullen zijn als we in Bahrein gaan racen”, stelt Ecclestone, die vertelt dat de teams al hebben ingestemd om gewoon naar Bahrein af te reizen: “Ik heb met de teams gesproken en zij hebben er geen moeite mee. Er is niemand die niet naar Bahrein wil of uit protest niet mee wil doen.”

 

Volgens Ecclestone loopt het allemaal dus wel los, maar hij sluit niet uit dat er uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. “Maar daar zorgen de mensen in Bahrein dan wel voor.”

 

De kaartverkoop voor de Grand Prix van Bahrein is afgelopen zondag van start gegaan. De wedstrijd staat ingepland voor 20 t/m 22 april. Uit rapporten en berichtgeving over de situatie in Bahrein, komt niet eenduidig naar voren hoe het ervoor staat in de oliestaat, net zoals de meningen verdeeld zijn over het wel of niet doorgaan van de Grote Prijs. De internationale autosportbond FIA steunt de Grand Prix in ieder geval: “Wij zien geen reden om de race niet te houden en vertrouwen erop dat het een geweldig evenement wordt.”