Bernie Ecclestone overweegt de races die in Spanje gehouden worden, te Valencia en Barcelona, in de toekomst met elkaar te laten rouleren, om zo de financiële problemen het hoofd te bieden.

 

Zowel in Valencia – waar de Grote Prijs van Europa gehouden wordt – als in Barcelona, de thuishaven van de Spaanse Grand Prix, bestaan vraagtekens over de toekomst van de races, aangezien deze teveel kosten en niet genoeg geld in het laatje brengen.

 

Beleidsbepalers uit beide steden vinden daarom dat de financiële cijfers van de Grands Prix en de contracten die de Formule 1 twee keer per jaar naar Spanje halen maar eens goed onder de loep moeten worden genomen, want in het huidige economische klimaat zijn dergelijke uitgaven niet zomaar meer te rechtvaardigen.

 

De organisatoren van de Grote Prijzen hebben om die reden ook aan de bel getrokken bij Ecclestone, en hij laat aan de Financial Times weten dat hij wel een mogelijke oplossing in gedachten heeft: “Misschien is het een goed idee om Barcelona en Valencia te laten rouleren”, denkt hij hardop.

 

“Met name vanuit Barcelona klinken er stemmen die daarom vragen, en volgens mij zou het ook een goede oplossing zijn”, zinspeelt Ecclestone op een constructie die in Duitsland al gebruikt wordt met de Nürburgring en Hockenheim, en ook mogelijk ingevoerd wordt om het Belgische Spa-Francorchamps en het Franse Paul-Ricard te laten rouleren.