Bernie Ecclestone gelooft evenals Vicky Chandhok – de organisator van de Grand Prix van India – dat het circuit nabij New Delhi op tijd klaar is voor de race van dit jaar: “Geen probleem”, denkt Ecclestone.

Er doen geruchten de ronde dat de constructie van het Buddh International Circuit niet naar wens verloopt, al worden deze tegengesproken door Chandhok, die bij hoog en laag volhoudt dat de baan op tijd af is voor de inaugurele Grand Prix van India in het weekend van 29 en 30 oktober.

Chandhok krijgt nu bijval van Ecclestone, die er ook zeker van is dat de werkzaamheden op tijd afgerond zullen zijn: “Ik twijfel er niet aan dat het circuit op tijd af is en dat het één van de beste banen wordt waarop we racen”, zegt hij tegen Autosport.

“We houden alles continu in de gaten en er zijn geen problemen, dus daar zijn we heel, heel blij mee”, benadrukt Ecclestone, die weet dat India een belangrijk land kan worden voor de Formule 1. “India hoort bij de vijf belangrijkste landen van de wereld, dus het is noodzakelijk voor ons om er actief te zijn”, stelt hij.

“Natuurlijk is de Formule 1 een nieuwe sport voor de bevolking van India en ik betwijfel dat we hun volkssport Cricket zullen vervangen, maar we gaan toch onze best doen om dat voor elkaar te krijgen en dan komen we vast een heel eind.”