*

Ecclestone: ‘Dichtbij nieuwe deal Nürburgring’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

9 januari 2013 10:09

Ecclestone: ‘Dichtbij nieuwe deal Nürburgring’
Racepictures

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is positief gestemd over het doorgaan van de Duitse Grand Prix op de Nürburgring. De 82-jarige Engelsman is zelf in gesprek met de organisatie.

Lange tijd waren er geruchten dat de Grand Prix wellicht verhuisd zou worden van de Nürburgring naar Hockenheim. Normaal gesproken zijn deze circuits om het jaar gastheer van de Duitse Grand Prix, maar door financiële problemen leek het er lange tijd op dat de Nürburgring er niet klaar voor zou zijn. Vanaf de Hockenheimring werd al aangegeven dat het Formule 1-circus ook in 2013 meer dan welkom is.

Zover hoeft het wat Ecclestone betreft niet te komen: “Het was altijd al de bedoeling dat de Duitse Grand Prix van 2013 op de Nürburgring wordt verreden en we doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Ik ben zelf met hen in gesprek.”

Ecclestone gaf in hetzelfde gesprek met persbureau Reuters aan dat de Formule 1-kalender komend seizoen slechts negentien races telt. Dit zou betekenen dat het terugbrengen van de Turkse GP is mislukt. Deze pogingen werden gedaan nadat bekend werd gemaakt dat de Grote Prijs van New Jersey op zijn vroegst in 2014 georganiseerd kan worden.

Lees meer over

Ecclestone Nürburgring