Bernie Ecclestone wil het contract van de Canadese Grand Prix niet verlengen voordat er verbeteringen zijn doorgevoerd aan het Circuit Gilles Villeneuve. De huidige overeenkomst loopt in 2014 af.

De paddock in Montreal is een van de kleinste op de kalender. Door middel van drijvende platforms op het Olympische roeibasin is de beschikbare ruimte iets uitgebreid, maar Ecclestone wil meer. De organisatie denkt 11,6 miljoen euro nodig te hebben om de gevraagde uitbreiding te realiseren. Dat meldt La Presse.

Racepromoter Francois Dumontier noemt de eisen niet buitensporig of zorgwekkend. “Als je bedenkt dat de permanente faciliteiten, zoals het pitcomplex, bijna 25 jaar oud zijn, is het niet vreemd dat er investeringen gedaan moeten worden”, zegt hij.

“Bovendien moeten we niet vergeten dat de huidige verbintenis nog twee jaar loopt”, vervolgt Dumontier. “We hebben dus nog even de tijd. Het zal zeker een rol gaan spelen bij de onderhandelingen over een nieuw contract, maar het is nog te vroeg om exacte bedragen te noemen.”